page_head_Bg

antivirale våtservietter

COVID-19-pandemien har stimulert folks interesse for desinfeksjonsprodukter. I kampen mot epidemien kjøpte alle antiseptiske produkter, inkludert desinfeksjonsservietter, som om de var utdaterte.
Cleveland Clinic er et non-profit akademisk medisinsk senter. Annonsene på nettsiden vår bidrar til å støtte vår misjon. Vi støtter ikke produkter eller tjenester som ikke er fra Cleveland Clinic. Politikk
Men etter hvert som pandemien sprer seg, har vi lært mer om hvordan vi kan rengjøre hus og bedrifter for å forhindre spredning av COVID-19. Selv om Centers for Disease Control and Prevention (CDC) uttalte at det ikke alltid er nødvendig å desinfisere overflater, kan våtservietter likevel komme godt med.
Men du må sørge for at serviettene du kjøper faktisk kan drepe virus og bakterier, og at du bruker dem på riktig måte. Smittesykdomsekspert Carla McWilliams, MD, forklarte hva du bør vite om desinfiseringsservietter, inkludert hvordan du bruker dem trygt og effektivt.
Disse engangsrengjøringsserviettene har en steriliseringsløsning på seg. "De er designet for å drepe virus og bakterier på harde overflater som dørhåndtak, disker, fjernkontroller til TV og til og med telefoner," sa Dr. McWilliams. De er ikke egnet for myke overflater som klær eller møbeltrekk.
Den antiseptiske ingrediensen på desinfiserende serviettene er et kjemisk insektmiddel, så du bør ikke bruke dem på huden din. Du bør heller ikke bruke dem på mat (ikke vask for eksempel med epler før du spiser). Begrepet "sprøytemiddel" kan være bekymringsfullt, men ikke få panikk. Så lenge desinfiserende serviettene dine er registrert hos Environmental Protection Agency (EPA), kan de brukes trygt som anvist.
Mange våtservietter gjør det, men bare fordi de sier «desinfiser», tror de ikke at de vil drepe COVID-19-viruset. Hvordan kan du være sikker?
"Etiketten vil fortelle deg hvilke bakterier våtserviettene kan drepe, så se etter COVID-19-viruset på etiketten," sa Dr. McWilliams. "Det er hundrevis av EPA-registrerte desinfeksjonsmidler som kan drepe COVID-19-viruset. Ikke bekymre deg for en bestemt ingrediens eller merke. Bare les etiketten."
For å finne ut hvilke servietter som kan drepe COVID-19-viruset, vennligst sjekk EPAs COVID-19 Virus Sanitizer Operation List.
Desinfiseringsservietter er egnet for harde overflater i hjemmet ditt. Hvis serviettene dine sier "desinfiser" eller "antibakterielle", er de mest sannsynlig for hendene dine.
"Antibakterielle kluter vil drepe bakterier, ikke virus," sa Dr. McWilliams. "De er vanligvis for hendene dine, men les instruksjonene for å være sikker. Og COVID-19 er et virus, ikke en bakterie, så antibakterielle våtservietter kan kanskje ikke drepe det. Det er derfor det er så viktig å lese etiketten.»
Desinfiserende kluter kan være alkoholbaserte håndservietter, eller de kan være desinfiserende kluter for overflater. Les etiketten slik at du vet hva du har.
Desinfiseringsservietter inneholder kjemikalier, så sikkerhetsprosedyrer må følges. Bruk dem som anvist for å sikre at de uvelkomne bakteriene forsvinner for alltid.
Etter at kontakttiden er over, kan du skylle desinfeksjonsmiddelet etter behov. "Hvis overflaten kommer i kontakt med mat, må den skylles," sa Dr. McWilliams. "Du vil ikke ved et uhell innta desinfeksjonsmiddel."
Hvis du følger trinnene ovenfor, er de det. Men hold deg til ett produkt. Blanding av to forskjellige husholdningsrengjøringsmidler - til og med såkalte naturlige rengjøringsmidler - kan produsere giftig røyk. Disse røykene kan forårsake:
Hvis du blir utsatt for rensedamp fra blandede kjemikalier, ber vi alle om å forlate huset. Hvis noen føler seg uvel, søk lege eller ring 911.
Kanskje du vil rengjøre den på gammeldags måte. Må man virkelig bruke desinfeksjonsmiddel, eller er det tilstrekkelig med en fille og litt såpevann?
I følge de nye CDC-retningslinjene, så lenge det ikke er noen COVID-19-infiserte personer i hjemmet ditt, er det tilstrekkelig å vaske overflaten med vann og såpe eller vaskemiddel én gang om dagen.
"Hvis noen bringer COVID-19 inn i hjemmet ditt, er bruken av desinfiserende ingredienser viktig for å beskytte hjemmet ditt," sa Dr. McWilliams. «Det er ikke noe problem med daglig rengjøring med såpe og vann. Men i noen tilfeller kan desinfeksjonsmidler drepe alle bakterier bedre enn å rengjøre med såpe og vann alene."
"Blekemiddelet er effektivt hvis du fortynner det riktig," sa Dr. McWilliams. «Ikke bruk din fulle styrke. Men selv om det fortynnes, vil det skade overflaten og stoffet, så det er ikke praktisk i mange tilfeller."
Noen desinfeksjonsservietter inneholder blekemiddel som sin aktive ingrediens. Sjekk etiketten. Bland aldri blekemiddel med andre rengjøringsmidler eller kjemikalier (inkludert naturlige rengjøringsprodukter).
COVID-19 gjør oss svært årvåkne mot bakterier. Det er lurt å rengjøre med såpe og vann en gang om dagen, og bruke EPA-godkjente desinfiserende våtservietter for å tørke av husholdningsoverflatene etter behov. Men renslighet alene kan ikke holde seg unna COVID-19.
"Bruk en maske, vask hendene og hold sosial avstand for å forhindre overføring," sa Dr. McWilliams. "Dette er viktigere enn rengjøringsproduktene dine."
Cleveland Clinic er et non-profit akademisk medisinsk senter. Annonsene på nettsiden vår bidrar til å støtte vår misjon. Vi støtter ikke produkter eller tjenester som ikke er fra Cleveland Clinic. Politikk
Desinfisering av servietter kan drepe koronaviruset, men du må vite hvilke som kan gjøre dette. Lær hvordan du bruker disse kluterene sikkert og riktig.


Innleggstid: 02-02-2021