page_head_Bg

COVID-19: Rengjøring i et ikke-medisinsk miljø utenfor hjemmet

Vi ønsker å sette ytterligere informasjonskapsler for å forstå hvordan du bruker GOV.UK, huske innstillingene dine og forbedre offentlige tjenester.
Med mindre annet er angitt, er denne publikasjonen lisensiert under vilkårene i Open Government License v3.0. For å se denne lisensen, vennligst besøk nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/3 eller skriv til Information Policy Team, The National Archives, Kew, London TW9 4DU, eller send en e-post til: psi @ nationalarchives.gov. Storbritannia
Hvis vi har fastslått noen tredjeparts opphavsrettsinformasjon, må du innhente tillatelse fra den relevante opphavsrettseieren.
Denne publikasjonen er tilgjengelig på https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-deculture-in-non-healthcare-settings/covid-19-deculture-in-non-healthcare-settings
Vær oppmerksom på at denne veiledningen er generell. Arbeidsgivere bør vurdere de spesifikke forholdene på individuelle arbeidsplasser og overholde alle gjeldende lover, inkludert Work Health and Safety Act av 1974.
COVID-19 sprer seg fra person til person gjennom små dråper, aerosoler og direkte kontakt. Når en smittet person hoster, nyser eller tar på, kan overflater og gjenstander også være forurenset med COVID-19. Risikoen for smitte er størst når folk er nær hverandre, spesielt i dårlig ventilerte innendørsrom og når folk tilbringer mye tid i samme rom.
Å holde avstand, vaske hendene regelmessig, opprettholde god åndedrettshygiene (bruke og håndtere papirhåndklær), rengjøre overflater og holde innendørsrom godt ventilert er de viktigste måtene å redusere spredningen av covid-19.
Å øke hyppigheten av rengjøring av overflater i generelle rom kan redusere tilstedeværelsen av virus og risikoen for eksponering.
Over tid vil risikoen for infeksjon fra covid-19-forurenset miljø reduseres. Det er ikke klart når det ikke er virusrisiko, men forskning viser at i et ikke-medisinsk miljø kan risikoen for gjenværende smittsomt virus være betydelig redusert etter 48 timer.
I tilfelle noen har symptomer på COVID-19, anbefales det at du oppbevarer ditt personlige søppel i 72 timer som en ekstra forholdsregel.
Denne delen gir generelle rengjøringsråd for ikke-medisinske institusjoner der ingen har symptomer på COVID-19 eller en bekreftet diagnose. For veiledning om rengjøring i nærvær av COVID-19-symptomer eller en bekreftet pasient, vennligst se avsnittet Rengjøringsprinsipper etter at saken forlater miljøet eller området.
Det er ytterligere retningslinjer for arbeidsgivere og bedrifter for å arbeide trygt under COVID-19-pandemien.
Å redusere rot og fjerne gjenstander som er vanskelige å rengjøre kan gjøre rengjøringen enklere. Øk rengjøringsfrekvensen, bruk standard rengjøringsprodukter som vaskemiddel og blekemiddel, vær oppmerksom på alle overflater, spesielt overflater som ofte berøres, som dørhåndtak, lysbrytere, benkeplater, fjernkontroller og elektroniske enheter.
Overflater som ofte berøres bør som et minimum tørkes av to ganger om dagen, hvorav den ene bør gjøres ved begynnelsen eller slutten av arbeidsdagen. Avhengig av antall personer som bruker plassen, om de kommer inn og ut av miljøet, og om de bruker håndvask og hånddesinfeksjon, bør rengjøringen være hyppigere. Rengjøring av ofte berørte overflater er spesielt viktig på bad og offentlige kjøkken.
Ved rengjøring av overflaten er det ikke nødvendig å bruke personlig verneutstyr (PPE) eller klær som overskrider vanlig bruk.
Gjenstander bør rengjøres i henhold til produsentens anvisninger. Det er ingen ekstra vaskekrav utover vanlig vask.
Det er usannsynlig at COVID-19 spres gjennom mat. Men som en god hygienepraksis bør alle som håndterer mat ofte vaske hendene med såpe og vann i minst 20 sekunder før de gjør det.
Driftsansvarlige for næringsmiddelforetak bør fortsette å følge Food Standards Agencys (FSA) retningslinjer for matlaging, fareanalyse og kritiske kontrollpunkter (HACCP) prosedyrer og forebyggende tiltak (forutsetningsplan (PRP)) for god hygienepraksis.
Rengjør jevnlig overflater som ofte berøres. Sørg for at du har egnet håndvask, inkludert vann fra springen, flytende såpe og papirhåndklær eller håndtørkere. Ved bruk av tøyhåndklær bør de brukes alene og vaskes i henhold til vaskeanvisningen.
Med mindre individer i miljøet viser symptomer på COVID-19 eller tester positivt, er det ikke nødvendig å isolere avfall.
Kast daglig avfall som vanlig, og legg brukte kluter eller våtservietter i søppelbøtta med "svart pose". Du trenger ikke å legge dem i en ekstra pose eller oppbevare dem i en periode før du kaster dem.
Etter at en person med covid-19-symptomer eller en bekreftet covid-19 forlater miljøet, er minimumsvernet som brukes til å rengjøre området engangshansker og -forkle. Etter å ha fjernet all PPE, vask hendene med såpe og vann i 20 sekunder.
Hvis miljørisikovurderingen indikerer at det kan være et høyere nivå av viruset (f.eks. personer som er uvel og overnatter på hotellrom eller internat), kan det være nødvendig med ekstra PPE for å beskytte renholderens øyne, munn og nese. Det lokale helsevernteamet for Public Health England (PHE) kan gi råd om dette.
Vanlige områder som symptomatiske personer passerer og oppholder seg i minst tid, men som ikke er vesentlig forurenset av kroppsvæsker, for eksempel korridorer, kan rengjøres grundig som vanlig.
Rengjør og desinfiser alle overflater som berøres av en symptomatisk person, inkludert alle områder som kan være forurenset og ofte berøres, som baderom, dørhåndtak, telefoner, rekkverk i korridorer og trapperom.
Bruk engangsklut eller papirruller og engangsmopphoder til å rengjøre alle harde overflater, gulv, stoler, dørhåndtak og sanitærtilbehør – tenk på et sted, en kluter og en retning.
Unngå å blande rengjøringsprodukter sammen da dette vil produsere giftige røyk. Unngå sprut og sprut ved rengjøring.
Alle brukte tøy- og moppehoder må kastes og skal legges i en avfallspose som beskrevet i avfallsdelen nedenfor.
Når gjenstander ikke kan rengjøres eller vaskes med vaskemiddel, som polstrede møbler og madrasser, bør damprengjøring brukes.
Vask gjenstander i henhold til produsentens instruksjoner. Bruk den varmeste vanninnstillingen og tørk gjenstandene helt. Skitne klær som har vært i kontakt med personer som har det dårlig kan vaskes sammen med andres gjenstander. For å minimere muligheten for at viruset sprer seg gjennom luften, ikke rist skitne klær før vask.
I henhold til retningslinjene for rengjøring ovenfor, bruk vanlige produkter til å rengjøre og desinfisere alle gjenstander som brukes til å transportere klær.
Personlig avfall generert av personer med covid-19-symptomer og avfall generert fra rengjøring av stedene de har vært (inkludert personlig verneutstyr, engangskluter og brukte papirhåndklær):
Dette avfallet bør oppbevares trygt og unna barn. Den skal ikke plasseres i et offentlig avfallsområde før det negative testresultatet er kjent eller avfallet har vært lagret i minst 72 timer.
Hvis COVID-19 bekreftes, bør dette avfallet oppbevares i minst 72 timer før det kastes sammen med vanlig avfall.
Hvis du trenger å fjerne avfall før 72 timer i en nødssituasjon, må du behandle det som klasse B smittefarlig avfall. du må:
Ikke inkluder personlig eller finansiell informasjon, for eksempel folketrygdnummer eller kredittkortopplysninger.
For å hjelpe oss med å forbedre GOV.UK, vil vi gjerne lære mer om besøket ditt i dag. Vi sender deg en lenke til tilbakemeldingsskjemaet. Det tar bare 2 minutter å fylle ut. Ikke bekymre deg, vi vil ikke sende deg spam eller dele e-postadressen din med noen.


Innleggstid: Sep-07-2021