page_head_Bg

Desinfisering av servietter kan skade smarttelefonskjermen, hvordan rengjøre telefonen

Undersøkelsen viser at vanlige mennesker tar på smarttelefonen mer enn 2000 ganger om dagen. Derfor er det ikke rart at mobiltelefoner kan inneholde mye bakterier og bakterier. Noen eksperter anslår at antallet bakterier i mobiltelefoner er 10 ganger antallet bakterier på toalettseter.
Men å skrubbe telefonen med desinfeksjonsmiddel kan skade skjermen. Så når luftveisvirus fra influensa til koronavirus sprer seg overalt, kan vanlig såpe og vann ha en anti-inflammatorisk effekt? Følgende er den beste måten å holde telefonen og hendene rene på.
For tiden er det 761 bekreftede tilfeller av koronaviruset i USA og 23 dødsfall. Fra dette perspektivet ble vanlig influensa i fjor anslått å ha infisert 35,5 millioner mennesker.
Men når det gjelder koronaviruset (nå kalt COVID-19), kan det hende at standardsåpe ikke er nok til å rengjøre utstyret ditt. Det er ikke klart hvor lenge koronaviruset kan vare på overflater, så CDC anbefaler å rengjøre og desinfisere gjenstander og overflater som ofte berøres med vanlige husholdningsrengjøringssprayer eller våtservietter for å hindre spredning.
Environmental Protection Agency har gitt ut en liste over antimikrobielle produkter som kan brukes til å desinfisere overflater infisert med COVID-19, inkludert vanlige rengjøringsprodukter for husholdninger som Clorox desinfiserende våtservietter og lysol-rengjøring og ferske rengjøringsmidler for flere overflater.
problem? Husholdningsrengjøringsmidler og til og med kjemikalier i såpe kan skade skjermen på enheten.
I følge Apple-nettstedet vil desinfeksjonsmidlet slite bort det "oleofobiske belegget" på skjermen, som er designet for å holde skjermen fingeravtrykkfri og fuktsikker. Av denne grunn har Apple sagt at du bør unngå rengjøringsprodukter og slipende materialer, som kan påvirke belegget og gjøre iPhone mer mottakelig for riper. Samsung anbefaler at Galaxy-brukere unngår å bruke Windex eller vindusvaskere med "sterke kjemikalier" på skjermen.
Men på mandag oppdaterte Apple sine rengjøringsanbefalinger, og sa at du kan bruke 70 % isopropylalkoholservietter eller Clorox desinfiserende kluter, "tørk forsiktig av harde, ikke-porøse overflater på Apple-produkter, som skjermer, tastaturer eller andre ytre overflater. "I følge Apples nettsted bør du imidlertid ikke bruke blekemiddel eller senke enheten din i rengjøringsprodukter.
Selv om rengjøringsmidler for UV-C ikke vil skade telefonen din, og studier har vist at UV-C-lys kan drepe luftbårne influensabakterier, "trenger UV-C gjennom overflaten og lyset kan ikke komme inn i hjørner og sprekker," sa Philippe Philip Tierno. En klinisk professor ved avdelingen for patologi ved New York University Lange Medical Center fortalte NBC News.
Emily Martin, førsteamanuensis i epidemiologi ved University of Michigan School of Public Health, sa til CNBC Make It at det vanligvis er en god idé å tørke av telefonen eller rengjøre den med såpe og en liten mengde vann, eller for å forhindre at den får skitne.
Martin sa, men mobiltelefoner vil alltid bli hot spots for bakterier fordi du plasserer dem i områder der smittsomme sykdommer kan komme inn, som øyne, nese og munn. I tillegg har folk en tendens til å ha med seg mobiltelefonene, inkludert de mest forurensede badene.
Derfor, i tillegg til å rengjøre mobiltelefonen, er det «bra for folkehelsen» å unngå mobiltelefonen på badet, sa Martin. Du bør også vaske hendene etter toalettbesøk, enten du har mobiltelefon eller ikke. (Studier viser at 30 % av folk ikke vasker hendene etter å ha gått på toalettet.)
Martin sa at faktisk, når sykdommer som influensa eller koronavirus er utbredt, er det å vaske hendene ofte og riktig et av de beste rådene du kan følge.
CDC oppfordrer folk til å unngå å ta på øynene, nesen og munnen med uvaskede hender, og unngå nærkontakt med syke mennesker. Du bør også vaske hendene før, under og etter å lage mat eller spise, skifte bleie, puste nese, hoste eller nyse.
"Som med alle luftveisvirus, er det viktig å være hjemme så mye som mulig når du er syk," sa Martin. "Det er viktig for arbeidsgivere å oppmuntre og støtte de som ønsker å gjøre dette."


Innleggstid: sep-08-2021