page_head_Bg

Slik holder du telefonen ren under koronavirusutbruddet

Med spredningen av det nye koronaviruset i USA, er folk mer oppmerksomme på å holde rent og sterilt enn noen gang. Folk vet også at smarttelefoner og andre enheter kan bære mange typer bakterier, så det er veldig viktig å rengjøre disse dingsene fra tid til annen.
Men hvordan bør du rengjøre smarttelefonen eller nettbrettet? Først av alt, hvor bekymret bør du være for å infisere eller spre virus som COVID-19 gjennom en pålitelig smarttelefon? Det følgende er hva ekspertene sier.
Forskning viser alt fra Staphylococcus til E. coli. E. coli kan trives på glassskjermen til en smarttelefon. Samtidig kan COVID-19 overleve på overflaten i flere timer til mer enn en uke, avhengig av forholdene.
Hvis du vil drepe disse bakteriene, er det greit å drikke litt alkohol. Det vil i hvert fall ikke skade nå, fordi selskaper som Apple nylig har endret holdning til bruk av alkoholbaserte våtservietter og lignende desinfiserende produkter på enhetene sine.
Når det gjelder Apple, anbefales det fortsatt å tørke enheten ren med en lett fuktig, lofri klut. Men det endret den forrige anbefalingen for å unngå å bruke desinfeksjonsmidler-i stedet for å advare bruken av sterke kjemikalier, og hevdet at disse produktene kan flasse av det oleofobiske belegget på telefonen din, sier Apple nå at de med problematisk fuktighet Håndkleet er gjennomsiktig.
"Ved å bruke 70% isopropylalkoholservietter eller Clorox desinfiserende kluter, kan du forsiktig tørke av den ytre overflaten av iPhone," sa Apple på sin oppdaterte støtteside. «Ikke bruk blekemiddel. Unngå å bli våte åpninger, og ikke senk iPhone i noe rengjøringsmiddel.»
Apple sier at du kan bruke de samme desinfeksjonsproduktene på den "harde, ikke-porøse overflaten" til Apple-enheter, men du bør ikke bruke dem på gjenstander laget av stoff eller lær. Andre kjemikalier som klor og blekemiddel er for irriterende og kan skade skjermen. Rådene om å unngå andre rengjøringsprodukter (som Purell eller trykkluft) gjelder fortsatt. (Alle disse forslagene gjelder mer eller mindre for andre selskapers gadgets.)
Selv om det er godkjent av produsenten, vil rengjøringsprodukter fortsatt skade telefonen din? Ja, men bare hvis du bruker dem til å skrubbe skjermen febrilsk - så husk å bruke alle kluter for å slappe av.
Eksperter sier at hvis du ikke opprettholder god hygiene på andre måter, vil det ikke hjelpe å holde telefonen ren. Så husk å vaske hendene ofte, ikke ta på ansiktet osv.
"Selvfølgelig, hvis du er bekymret for telefonen din, kan du desinfisere telefonen din," sa Dr. Donald Schaffner, professor i matvitenskap ved Rutgers University og medvert for Risky or Not. Dette er en podcast om "daglige risikoer" "Bakterier. "Men enda viktigere, hold deg unna folk som er syke, og vask og desinfiser hendene." Disse kan redusere risikoen mer enn å desinfisere mobiltelefoner. ”
Schaffner sa også at sammenlignet med risikoen for å være nær noen som allerede har fått sykdommen, er muligheten for å få et virus som COVID-19 fra en mobiltelefon svært liten. Men det er greit å holde telefonen ren, sa han. "Hvis du har hundre [bakterier] på fingrene, og du stikker fingrene inn i et vått område som nesen din, har du nå overført den tørre overflaten til den våte overflaten," sa Schaffner. "Og du kan være veldig effektiv til å overføre de hundre skapningene på fingrene til nesen din."
Bør du investere i et kult UV-mobildesinfeksjonsmiddel som du kanskje har brukt i Instagram-annonser? Sannsynligvis ikke. Ultrafiolett lys er effektivt mot noen andre virus, men vi vet ennå ikke hvordan det vil påvirke COVID-19. Med tanke på at billige spritservietter kan gjøre jobben bra, er disse dingsene veldig dyre. "Hvis du synes det er kult og vil kjøpe en, gå for det," sa Schaffner. "Men vennligst ikke kjøp den fordi du tror den er bedre enn andre teknologier."


Innleggstid: 24. august 2021